Onze diensten

Saus klaar

De muur is, nadat deze afgewerkt, is klaar om gesaust te worden. De wand is egaal, vlak en vrij van oneffendheden.

Behang klaar

Deze afwerking is iets minder vlak dan wanneer het sausklaar wordt afgeleverd. Wanneer de wanden behangklaar zijn houdt dit in dat deze geschikt zijn om over heen te behangen en niet om over heen te schilderen.

Sierpleister

Sierpleister is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Veel sierpleisters kunnen in kleur worden aangebracht, zodat uw stucadoor u meteen de moeite van zelf schilderen uit handen neemt. Het voordeel van stucwerk in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is bij kleine beschadigingen. Dit noemen stucadoors de kleurechtheid van het stucwerk. Verder is sierpleister boenvast en dus makkelijk schoon te maken.

Spachtelputz

De meestgebruikte soort sierpleister is Spachtelputz. Dit is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Stucadoors brengen spachtelputz meestal aan in een laag van 1 tot 4 milimeter. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar, zodat u de keuze heeft uit verschillende structuren.

Schuurwerk

Schuurwerk is ook wel bekend om zijn 'halve manen' of 'vlammen', het wordt veel toegepast op plafonds. Op muren is het niet aan te raden, omdat het moeilijk te repareren is. Groot voordeel van schuurwerk is dat het egaal wit opdroogt en dus niet geverfd dient te worden.

Lijst werk

Sierlijsten worden gemaakt met modelgips. Deze pure en harde gipssoort wordt gegoten in mallen waarin een wapening van glasvezel of henneptouw is aangebracht. Met een stijlvolle sierlijst geeft u uw woning de uitstraling die u wilt.

Buiten werk

Voor binnenshuis stucen zijn er vele opties voor het afwerken van uw muren, wanden en plafonds. Dit geldt ook voor wanneer u besluit een buitenmuur te stucen.

En nog veel meer...!

Bovenstaande punten geven een goed beeld van verschillende mogelijkheden maar er is natuurlijk altijd nog meer wat we voor u kunnen doen, vraag gerust om een vrijblijvend advies!